Fællesskabsstøttet Landbrug


Et fællesskabsstøttet landbrug, eller CSA (Community Supported Agriculture) er et solidarisk samarbejde mellem forbrugere og producenter som giver bonden tryghed og fleksibilitet og forbrugeren billigere, mere varieret og friskere råvarer. Fællesskabsstøttet landbrug er et meget udbredt koncept i USA og så tæt på som i Norge er der over 56 af slagsen og tallet er stigende.

Som landmænd giver fællesskabsstøttet landbrug os muligheden for at satse på at dyrke flere forskellige og spændende afgrøder da vi ved at vi har solgt råvarerne på forhånd. Det giver os også muligheden for at drive økologisk landbrug på den mest bæredygtige måde fordi vi ikke er afhængige af at sælge på markedets vilkår hvor laveste fællesnævnere gælder. Det giver dig som forbruger adgang til mange flere slags grøntsager og frugt end man typisk kan finde i supermarkedet og en større tilknytning til hvor ens mad kommer fra. Hvornår kan du sidst huske at have set bladbeder, hestebønner, blomsterbroccoli og palmekål i supermarkedet? Og så også økologisk, friskhøstet og lokaldyrket? Ah men altså…

Helt konkret foregår et fællesskabsstøttet landbrug således at man som medlem køber en andel af gårdens produktion forud for sæsonen. Man kan købe en stor, mellem eller lille andel afhængigt af behov og så bliver du forsynet med lækre frugter og grøntsager. Som medlem betaler for at få råvarer hver uge i sæsonen, hvilket kan variere afhængigt af vind og vejr, og vi forpligter os til at producere dine fødevarer og forsyne dig med et mangfoldigt udbud.

Vi ønsker at have et tæt samarbejde med vores medlemmer da dette gør det muligt for os at drive et alsidigt og bæredygtigt landbrug. Vi bestræber os på at dyrke jorden på bedst mulig måde og drive et integreret landbrug med både dyr, korn, frugt og grønstager. Man er til enhver tid velkommen til at komme forbi gården for at se hvad vi laver eller give en hånd og medlemmer vil også blive invitereret til arrangementer på gården såsom høstmarked og sommerfest.

Velkommen om bord!